Anmeldelse

Børn er fra himlen

Hjælp dine børn til at blive samarbejdsvillige, selvsikre og hensynsfulde

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De fleste af os kender kioskbaskeren "Mænd er fra Mars, og kvinder er fra Venus". Så hvorfor ikke udgive en bog med titlen "Børn er fra himlen"? Normalt er den slags pop-psykologiske bøger ikke noget, som jeg bryder mig særligt meget om, men jeg må da indrømme, at der står ganske mange rigtig fornuftige ting i bogen.

Der opstilles for eksempel fem vigtige budskaber, som vi skal give børnene, og som jeg nu vil give videre til jer: 1. Det er i orden at være anderledes, 2. Det er i orden at begå fejl, 3. Det er i orden at give udtryk for negative følelser, 4. Det er i orden at ville have mere, og 5. Det er i orden at sige nej, men husk, at det er mor og far, der bestemmer. Hertil bruges der rigtig mange sider på at give ret gode anvisninger på, hvordan vi kan bruge de fem budskaber i hverdagen.

Men hvad kan denne bog, som for eksempel Jesper Juul ikke har sagt før? Ja, det er det, som jeg sidder tilbage med, når jeg har læst alle 386 sider. Jeg har fået at vide, at børn fødes med en lang række evner, der vil udfolde sig af sig selv - det kompetente barn? Forældrene skal lære at give klare budskaber, således at børnene lærer at samarbejde og bliver selvsikre og hensynsfulde individer. Og så skal man som forældre kunne sige nej på en ordentlig måde. Børnene skal motiveres til at finde og bruge deres indre resurser ved den rette blanding af frihed og vejledning. Jamen altså .

Kan man da ikke skrive det på meget færre sider? Har man god tid, og vil man bekræftes i, hvad der er almindelig sund fornuft, så læs den endelig. Men jeg synes, at jeg kunne have brugt min tid lidt bedre.

Powered by Labrador CMS