Anmeldelse

Ulvebrigaden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandehørm for fuld udblæsning. Det er, hvad der bydes på i denne roman. Her er nogle eksempler på bogens kraftfulde, maskuline sprog: "De fem dybblå spir spiddede himlen med samme selvsikkerhed som en slagter, der stikker en hylende gris", "Mac nød trods den lettere trykkende duft af prut at sidde bag rorpinden i den lille flyvemaskine. Forsigtigt lettede han den ene balde og slap lidt af den overskydende luft ud" og "Stemningen bag i flyet var ladet med testosteron".

En ung millionærsøn, hvis far har slået hånden af ham på grund af hans manglende målrettethed og hang til umådeholdent druk, lever af alt forefaldende arbejde.

På grund af sin trang til at drikke sig sanseløst beruset bliver han hvirvlet rundt i mange besynderlige begivenheder. Han forårsager et flystyrt og kommer til at deltage i en aktion, der går ud på at myrde Churchill.

Romanen foregår altså under anden verdenskrig. Nazister i Tyskland iværksætter sammen med en amerikansk agent en aktion for at myrde "Den fede", Churchills meget flatterende navn i romanen. Et toptrænet mandskab af tyske soldater, der har fået indsprøjtet varulveblod, og som derfor undertiden forvandles til frådende uhyrer, er uden skrupler og hæmninger, når det gælder mord.

Der er action for alle pengene - med fantasy-, krimi-, gyser- og splattereffekter. Romanen kan måske fange nogle 12-16-årige drenges interesse i forbindelse med frilæsning. Men det er så som så med kvaliteten, når det gælder både handling, persontegning, komposition og sprog.