Anmeldelse

Hjerter til jul

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Op mod jul er der på mange skoler tradition for, at skolebibliotekarerne finder julebøgerne frem, før der skal hygges i klasserne rundt omkring, efterhånden som mørket sænker sig, og juleferien anes i det fjerne. Sune Nielsens bog "Hjerter til jul" kan fint indgå i denne tradition, selvom der i mange af eksemplerne kræves mere end almindelig fingerfærdighed. Men det gør faktisk ikke noget, for derved bliver den en velkommen udfordring i genren og et bud på, hvordan der kan arbejdes såvel traditionelt, med referencer til for eksempel H.C. Andersen, som nytænkende i form af egne motiver.

Bogen er delt op som en slags enkel julekalender med 24 forslag til forskellige hjerter, men uden at der direkte bygges ovenpå i form af sværhed eller teknik. Hvert motiv er illustreret med tegnede skabeloner og suppleret med udvalgte vers fra kendte og mindre kendte julesange. Til hjælp for det håndværksmæssige indledes bogen med et generelt teknikafsnit og afsluttes med en klar følgetekst til hvert enkelt hjerte. Endelig er der ved hvert motiv vist en-seks sakse til angivelse af sværhedsgrad. Bogen er fremstillet i et delikat udstyr, kraftigt mat papir og med et grafisk klart layout. Den kunne nemt blive en lille klassiker inden for kunsten at flette julehjerter.