Anmeldelse Musik
0   181

Mosekonen brygger

En musikfortælling

Fakta<p>Forfatter: Stine Michel</p><br /><p>249 kroner</p><br /><p>Forlag: Go' Danish Folk Music www.gofolk.dk</p>

"Mosekonen brygger" er historien om pigen Ida. Ida kan ikke sove og står derfor op og går hen i mosen, skønt det er strengt forbudt. Lokket af en spændende, fremmedartet lyd .

Artiklen fortsætter under banneret

I mosen møder Ida mange mystiske og spændende eksistenser, først og fremmest Mosekonen, der har mistet nøglen til sin hukommelse og derfor ikke længere kan huske, hvordan man brygger. I fortælling og sang møder Ida endvidere kvækkende frøer, edderkopper, der danser tango, vilde roser, slanger, trolde og en døgnflue: Alle er de figurer, der befolker dette mytologiske univers.

En spændende fortælling, der leder frem til forløsningen: Mosekonen får nøglen og kan igen brygge, alle holder fest, og siden kan Ida endelig falde i søvn.

Undervejs finder vi ud af, hvad det er, mosekonen helt præcist brygger, og det er en vigtig viden for alle børn og voksne at have med ...

Materialet vil være særdeles velegnet i indskolingen, både som en musikfortælling i musiktimerne, der kan give anledning til blandt andet snak om instrumenter og forskellige genrer, og bestemt også i bredere fagsammenhænge, vel at mærke hvis den til stadighed effektiviserede undervisning levner plads til fantasi, fantastiske fortællinger og uhygge i undervisningen!

Elleve iørefaldende sange af vekslende kvalitet, men først og fremmest sange, der fungerer godt i den samlede fortælling. Alle er de flot indspillede af dygtige musikere med Frans Bak og Stine Michel i spidsen.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt