0   88

Forældre betaler selv for ordblinde-test

Forældrerådgivningen oplever i øjeblikket flere forældre til børn med særlige behov, der betaler flere tusinde kroner for at få deres børn sprogtestet eller undersøgt hos psykologer. Forældrene føler ikke, de får tilstrækkelig hjælp på skolerne.

Det koster 5.000 kroner at få testet et barn for ordblindhed på Ordbindeinstituttet. Den test burde foregå på skolerne, men mange forældre føler sig nødsaget til at betale sig til en test, fordi skolerne ikke yder den indsats, forældrene ønsker.

"Det er bruerbetaling af bagvejen, fordi den hjælp forældrene oplever, at de får i skolen, er mangelfuld," siger Solveig Gaarsmand fra Forældrerådgivningen til folkeskolen.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

Forældre, der har mistanke om, at deres barn kan være ordblind, melder om store problemer med at trænge igennem til skolen. Det tager ofte meget lang tid, før barnet kan blive testet. Et eksempel er en pige, som begyndte at "glemme sin engelskbog" i afmagt over ikke at kunne følge med og "glemme" at skrive sine lektier op i lektiebogen. Læreren afviste pigen som doven, men efter en test viste det sig, at hun var ordblind.

Andre forældre betaler for læsetræning eller for psykologtest. De vil have deres barn diagnosticeret og undgå lange ventelister på sygehuse eller hos Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.

Hos Forældrerådgivningen har man set eksempler på forældre, der har betalt op mod 20.000 kroner for at få den hjælp, som skolen ikke har kunnet eller villet give.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet