Anmeldelse Biologi
0   314

www.etikoglivet.dk

Fakta<p>Forlag: Det etiske råd</p>

Det Etiske Råd har udarbejdet en hjemmeside, rettet mod de ældste elever, som skal hjælpe lærere og elever med at diskutere, hvad de nye bio- og genteknologier kan komme til at betyde for dem.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet beskæftiger sig med seks områder: Genteknologi, stamceller, kloning, kimærer, cyborg og nanoteknologi. For hver af dem gennemgås formålet med teknologien, hvordan den virker, og hvad de etiske konsekvenser af brugen af den kan være. Desuden er der supplerende materiale, som består af interview med forskere og medlemmer af Det Etiske Råd. Til hvert emne findes en opgavedel, som giver forslag til videre arbejde med emnet. Disse opgaver består dels af traditionelle forståelses- og "hvad synes du"-spørgsmål til teksterne, dels af oplæg til rollespil samt forslag til at holde oplæg for hinanden, skrive artikler eller lave kortfilm. Desuden er der til hvert emne en multiple-choice-test. Som ekstra materiale findes "biomanden", som er en animation, hvor man kan få mere viden om celler, dna, kromosomer og gener.

Generelt er det en meget informativ hjemmeside. Der er dog rigtig meget tekst, og for de læsesvage elever er det en stor mundfuld. Det er et godt initiativ fra Det Etiske Råd - emnet er højaktuelt, og det kan være svært for læreren at vide, hvor man skal begynde. Her giver siden god hjælp, og det vil være oplagt at lave et tværfagligt forløb mellem biologi, kristendom og samfundsfag.

Det skal lige tilføjes, at Det Etiske Råd tilbyder at komme ud til lærergrupper og holde et oplæg som forberedelse til arbejdet med emnet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.477 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
994 andre er allerede tilmeldt