Anmeldelse

Landsby

Fortællinger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Marianne Jørgensen er, som hun selv kalder sig: "Full-time Family-Manager og gift med en bondemand". Bosat derude, hvor kragerne vender i det nordvestlige Jylland, kender hun på nærmeste hold til livet på landet, hvor alle kender alle. I 2004 vandt hun Landbrugets Kulturfonds Novellekonkurrence med novellen "Tvivl", som udkom i samlingen af samme navn i 2005.

Vindernovellen optræder igen, sammen med 16 andre nye noveller, i samlingen med fortællinger fra livet på landet. Novellerne, der er af svingende litterær kvalitet, udspiller sig i moderne landmandsfamilier og beskæftiger sig tematisk med kvindeliv, kønsroller og opgør med landlige familietraditioner.

Forfatterens eget liv som litterært brændstof gør for eksempel titelnovellen og novellerne "Tvivl" og "Frokostjazz "til små autentiske og læseværdige prosatekster. Andre af samlingens tekster er for refererende og overlader for lidt til læserens fantasi.

Sammenlagt er novellerne dog ikke uinteressante og kan givetvis finde voksne kvindelige læsere med interesse for og kendskab til livet på landet i en moderne tid.