Anmeldelse Skønlitteratur
0   226

Landsby

Fortællinger

Fakta<p>Forfatter: Marianne Jørgensen</p><br /><p>ISBN: 87-7739-880-7</p><br /><p>198 kroner, 135 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Hovedland</p>

Marianne Jørgensen er, som hun selv kalder sig: "Full-time Family-Manager og gift med en bondemand". Bosat derude, hvor kragerne vender i det nordvestlige Jylland, kender hun på nærmeste hold til livet på landet, hvor alle kender alle. I 2004 vandt hun Landbrugets Kulturfonds Novellekonkurrence med novellen "Tvivl", som udkom i samlingen af samme navn i 2005.

Artiklen fortsætter under banneret

Vindernovellen optræder igen, sammen med 16 andre nye noveller, i samlingen med fortællinger fra livet på landet. Novellerne, der er af svingende litterær kvalitet, udspiller sig i moderne landmandsfamilier og beskæftiger sig tematisk med kvindeliv, kønsroller og opgør med landlige familietraditioner.

Forfatterens eget liv som litterært brændstof gør for eksempel titelnovellen og novellerne "Tvivl" og "Frokostjazz "til små autentiske og læseværdige prosatekster. Andre af samlingens tekster er for refererende og overlader for lidt til læserens fantasi.

Sammenlagt er novellerne dog ikke uinteressante og kan givetvis finde voksne kvindelige læsere med interesse for og kendskab til livet på landet i en moderne tid.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.272 andre er allerede tilmeldt