Anmeldelse

Skilleveje

28 hudløse fortællinger fra barndommens gade

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Måske er det aldrig for sent at få en lykkelig barndom". Sådan skriver forfatteren i forordet til sit to kilo tunge studie udi 28 kendte danskeres barndomsliv.

Michael Falch, Anders W. Berthelsen, Naser Khader, Rikke Hørlykke og mange flere kendte danskere fortæller om deres barndoms eksistentielle byggesten.

Bo Østlunds Danmarkskrønike, som han selv kalder den, er en velskrevet, tankevækkende og smukt gennemillustreret rejse tilbage i barndommens land. Bogen indeholder mere end 350 illustrationer, hvoraf halvdelen er private fotos.

Portrætterne bygger på samtaler med forfatteren og griber fat i mangfoldige og skelsættende barndomserindringer om alkoholiserede, voldelige eller psykisk syge forældre. Om skilsmisser, bekymringer, flytninger og savnet af en biologisk far. Fælles for de portrætterede er refleksionen og viljen til ikke at dyrke smerten. Derimod at tage ved lære og gennem bevidst handling ikke gentage barndommens tillærte, uhensigtsmæssige mønstre i eget familie-voksenliv.

Bogen anbefales til lystlæsning og kan fint, i udvalgte afsnit, finde anvendelse i de ældste klasser i danskundervisningen.