Anmeldelse

Hæklet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En glimrende pædagogisk opbygget bog, hvor de enkelte hækleteknikker præsenteres i den rækkefølge, der er brug for dem for at kunne hækle de rimeligt enkle modeller, som kan udføres af elever helt fra mellemtrinnet.

Når det er sagt, må jeg tilstå, at der er en ting, jeg er vildt uenig med forfatteren i, nemlig at grebet på hæklenålen kan ske på to måder. Det er helt nødvendigt at holde som på en blyant og med langfingeren strakt som styrefinger, så man undgår at få skader i håndens sener.

Men bortset fra det er der gode instruktioner med tydelige tegninger af hækleprocessen for de forskellige masker. Tegningerne følges af en klart formuleret tekst. Der er desuden forslag til tre forskellige måder at sammensy eller sammenhækle det færdige arbejde på.

Modellerne starter i det helt enkle som et bælte og en mobilholder. Desuden præsenteres mange varianter af halstørklæder, huer, sjaler og ponchoer, hvor mange er hæklet i rigtig grove garner og i en åben struktur, der giver en flot effekt.

Oldemorfirkanten, der kendes fra tidligere tiders slumretæpper, er brugt i nye, kreative sammenhænge. Således ses en poncho, en valket taske, en cape, sutsko og en herlig barnetop, der blot består af to firkanter med et par stropper.

Opskrifterne er i nogle tilfælde skrevet klart punktopdelt, så de er lette at gå til for den uøvede. I andre tilfælde er teksten lidt for sammenklemt til, at opskriften er læsevenlig. Sproget er klart og ikke til at misforstå.

Det er flot, at forfatteren har kunnet ramme såvel børn som voksne i sin målgruppe.

Powered by Labrador CMS