Anmeldelse

Det spraglede genfærd / Mysteriet om Atropos' saks

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Mysteriet om Atropos' saks" er første bind i serien om mesterdetektiven Vic Baskerstreet. En træfsikker debut, der givetvis vil give flere børn detektivblod på tanden til at kaste sig over bind to i serien: "Det spraglede genfærd".

Vic Baskerstreet er en hund efter spor. Stor og bred, iført traditionelt detektivtøj med blød hat og cottoncoat, går han målrettet efter at opklare sagen.

I første bind finder Vic Baskerstreet sammen med sin trofaste assistent, Edgar Poulardrovsky, hurtigt frem til de mistænkte i mordsagen: en selvglad tv-kok, en gal våbensamler og en verdensfjern computernørd. I andet bind rykker sporhunden og hans assistent ind på baron Windingoods slot. Baronen er temmelig upopulær hos såvel de døde som de levende og må nærmest bure sig inde. Vic Baskerstreet tror ikke på genfærd, og pludselig dukker der et lig op.

Detektivromanerne henvender sig til elever på 4.-6. klassetrin. Holder man af genren, kan man nemt blive rigtig glad for Vic Baskerstreet og hans bedrifter. På hjemmesiden www.baskerstreet.com er det muligt for fans af serien at skrive til detektivbureauet, downloade plakater og bestille postkort og bogmærker.

Lasse Bo Andersen har tegnet og illustreret i forskellige sammenhænge, blandt andet til "Anders And og Co.".