Unge
0   341

Fem mænd og 27 kvinder

I et yderområde mærkes de generelle tendenser i skærpet grad.

»Når der er færre mandlige lærere, så får vi endnu færre ansøgere end i byskolerne«, siger Michael Laursen, leder på Thyborøn Skole.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er ikke, fordi han ikke ønsker mænd. Tværtimod. Han ser helst en ligelig kønsfordeling i lærerkollegiet. Blandt skolens 32 lærere er kun fem mænd. Men er en mand først blevet ansat på skolen, så bliver han der også som hovedregel. Det er ikke sådan, at mændene kun er der i en kort periode for så at søge væk.

Når der er så få mænd, er det sværere at få et kollegialt venskabsnetværk, vurderer skolelederen. De savner nok andre mandlige lærere, mener han. Men på den anden side tror han heller ikke, man skal overvurdere konsekvenserne af, at der er så få mænd.

»Skolen har en kultur af stærke kvindelige værdier, og det uanset om det er mænd eller kvinder, der er lærere. Mandlige lærere vil have en stærk kvindelig side på netop det punkt, der drejer sig om lærerrollen«.

Om fremtiden byder på en endnu lavere andel af mandlige lærere, har Michael Laursen svært ved at vurdere.

»Det vil gå samme vej som antallet af lærerstuderende. Vi kan ikke se det isoleret«, siger han.

folkeskolen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen