Anmeldelse

Find det på nettet

Spar tid og besvær - søg målrettet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endnu en god og grundig bog om søgning på nettet. Det er to erfarne undervisere, der tager os ved hånden og skridt for skridt sørger for, at vi kommer godt gennem netspindet uden at fare vild undervejs. Bogen bærer præg af, at forfatterne er journalister. De tager således ofte udgangspunkt i en konkret virkelighed. En reel opgave, som man er udsat for, når man søger.

Bogens styrke er de mange indsatte skærmdumps med forklarende eksempler fra konkrete søgninger. Sammenholdt med det lækre layout er det en rar bog at have i hånden.

Den er dog ikke helt så nem at gå til, som den umiddelbart kan synes, den kan således næppe anvendes af eleverne, men til gengæld er der gods at hente både for it-vejlederen og for skolebibliotekaren. Forfatterne er meget orienteret mod en global verden og bruger et helt kapitel på at lære os at holde styr på alle de fremsøgte informationer. Et andet kapitel omhandler den situation, hvor man kan huske, at man tidligere har fundet en bestemt oplysning på en hjemmeside, men nu kan man ikke finde den igen. Her giver bogen så flere gode ideer til, hvad man helt konkret kan gøre, så man ikke forbliver "lost in space". Og så er der et rigtig brugbart kapitel om troværdighed.

Til gengæld er afsnittet om brug af Outlook i forbindelse med søgninger måske knap så relevant i en lærersammenhæng. Den medfølgende ordforklaring og de mange gode konkrete web-henvisninger er et brugbart supplement. De allerfleste henvisninger kan i øvrigt findes via forlagets hjemmeside på www.djh.dk/ajour

Powered by Labrador CMS