Anmeldelse Historie
0   138

Christian 4.s København

Fakta<p>Forfatter: Gregers Dirckinck-Holmfeld</p><br /><p>ISBN: 87-567-7923-2</p><br /><p>199 kroner, 208 sider</p><br /><p>Forlag: Politikens Forlag</p>

Christian IV var en sær skikkelse i Danmarks historie. På den ene side kørte han landet i sænk, politisk og økonomisk, på den anden side satte han arbejder i gang, så landet efter ham ikke længere var det samme.

Artiklen fortsætter under banneret

Redaktøren har samlet et stærkt og kompetent hold omkring sig, og resultatet er blevet en smuk, velillustreret og lærerig bog, der giver perspektiv på en spændende periode. Historienørder kan læse den ud i én køre, men den tager ikke skade af, at man læser kapitlerne hver for sig eller blader rundt og fordyber sig i de mange flotte illustrationer, notitser og billedtekster.

Bi Skaarup skriver om hoflivet, ikke mindst om danmarkshistoriens største fest, brylluppet mellem kongens søn, playboyen prins Christian, og den sachsiske prinsesse Magdalena Sibylla - en storpolitisk manifestation og en københavnerbegivenhed med vin i hektolitervis og 1.000 overnattende gæster.

Det mere folkelige liv tages under behandling af Charlotte S.H. Jensen. Her kunne kongen ikke altid se komikken. Han forbød usædelige skikke som julestuer og fastelavn, mens valfarter til hellige kilder eller skovture på kirkegårde blev tolereret.

Bo Holten skriver kyndigt om musiklivet og Niels-Knud Liebgott om tidens videnskab, for blot at nævne et par af bidragyderne.

Bogen er en guldgrube af baggrundsviden til historielæreren. Den bør stå på biblioteket.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt