Anmeldelse Skønlitteratur
0   211

Den snu skrædder

- og andre historier om Birbal og Akbar

Fakta<p>Forfatter: Sara Mathai Stinus</p><br /><p>ISBN: 87-89214-89-7</p><br /><p>Illustrator: Inder Gajjar og Surendra Pal Singh</p><br /><p>198 kroner, 93 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Hjulet</p>

"Historierne om Akbar og Birbal har i mange generationer underholdt børn såvel som voksne i Indien. Af de to personer, som faktisk har levet engang, er det utvivlsomt Birbal, der står folks hjerte nærmest". Sådan indledes "Den snu skrædder - og andre historier om Birbal og Akbar".

Artiklen fortsætter under banneret

Fortællingerne har en mundtlig tradition bag sig, og Sara Mathai Stinus har genfortalt et udvalg af dem i denne bog, og det er gjort godt.

I samlingen er der forskellige historier om Akbars foretrukne minister - Birbal. Birbal var hindu og Akbat muslim, men det betyder ikke noget for venskabet mellem dem. De respekterer og værdsætter hinanden lige højt.

Fortællingerne er bygget op på den måde, at vi hører om et problem - en hofmaler, der for eksempel ikke kan male godt nok - og derefter træder enten Akbar eller Birbal i karakter, ofte ved list, og løser problemet. Moralen ligger lige for.

Fortællingerne har nærmest karakter af eventyr. De er korte og egner sig til, at man for eksempel taler om indholdet med eleverne i skolen.

Når fortællingerne er så korte, medfører det, at de skal være meget sprogligt stringente for at ramme indholdet så præcist, at de bliver værd at læse. Det formår Sara Mathai Stinus at leve op til, samtidig med at hun bevarer sådan en form for mundtlighed i det skrevne, at fortællingerne også egner sig fortrinligt til oplæsning for folkeskolens mindre elever.

Illustrationerne er hentet fra originale indiske samlinger. Det er en kvalitet ved den danske udgave, at de har dette oprindelige og eksotiske præg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.243 andre er allerede tilmeldt