Debat

Prøvenødråb fra elev

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg skal til folkeskolens afgangsprøve i skriftlig dansk. Normalt har både en censor og ens lærer bedømt elevernes opgaver, men regeringen har ændret det, så det nu kun er censor, der skal vurdere prøveopgaverne.

Det er i sig selv et problem, at der kun er én til at bedømme. Man kan jo forestille sig, at når censor er i gang med den tiende opgave på én dag, kan han/hun komme til at overse flere fejl end ved den første, eller at censor lader sit humør påvirke bedømmelserne. Dette er helt naturligt, og tidligere var der en sikring ved, at der var to, der læste dem, men nu er den sikring så fjernet.

Et andet problem er, at der er mange forskellige måder at skrive en opgave på, og hvis ens lærer har lært én at skrive på en måde, som censor ikke bryder sig om, kan det have en stor betydning for bedømmelsen. Derfor mener jeg, at det er nødvendigt med to bedømmelser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler