Udskældt mobbe-værktøj er væk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den såkaldte Mobbenøgle blev mødt af kraftig kritik, da den blev lanceret af Dansk Center for Undervisningsmiljø for et par år siden. Nu findes den ikke længere på centrets hjemmeside.

Mobbenøglen var et elektronisk baseret spørgeskema, der kunne bruges til at kortlægge det sociale miljø i en klasse, på en årgang eller en hel skole. Resultatet tonede ud i grønne, gule og røde farver med grøn som tegn på et godt miljø. Men målingen kunne ende i grønt, selv om der sad et par ofre for mobning i hver klasse.

Et andet kritikpunkt var, at Mobbenøglen bød på for få metoder at forebygge og gribe ind over for mobning på.

I januar i år besluttede DCUM sig for at fjerne Mobbenøglen fra sin hjemmeside. Siden udgivelsen i august 2004 havde 91 skoler benyttet sig af nøglen.

Nøglen er erstattet af Termometeret, som er et bredere redskab til at kortlægge elevernes undervisningsmiljø med, fordi resultaterne kommer ud med tørre tal, som lærerne kan tage fat i, mener DCUM.

Læs mere på www.termometeret.dk