Anmeldelse Musik
0   235

Leg, musik & bevægelse

Fakta<p>ISBN: 87-7612-258-1</p><br /><p>160 minutter film plus hæfte</p><br /><p>Forlag: Dansk Sang</p>

En oplysnings- og inspirationsfilm for alle, der arbejder med børn i alderen et-otte år.

Artiklen fortsætter under banneret

På de to dvd'er findes i alt 49 filmsekvenser, hvor Lotte Kærså underviser børn i forskellige aldre. Materialet er opbygget således, at de første filmklip er med de et-toårige, de næste med de to-treårige og så videre.

Kærsås undervisning følger denne aldersprogression meget fornemt med en udpræget forståelse for, dels hvad børn på de enkelte alderstrin kan klare, dels hvad de kan lide, og ikke mindst hvor styrende en rolle hun selv skal påtage sig. De syv-otteårige kan i virkeligheden stå for en stor del af de forskellige lege og øvelser selv.

Undervisere i musik både inden for målgruppen og for større børn kan finde stor inspiration i at opleve Kærsås kvalificerede fremtræden; et menneske, der vil noget med sin undervisning og er i stand til at arbejde hen imod målet.

Undervisningen er båret af stor glæde over musikken og børnene og et stort blik for detaljen, hvad enten det drejer sig om musikalske helheder eller en pudsig indskydelse fra et af børnene.

Materialet er også inspirerende i kraft af beskrivelsen af børns kompetencer, nødvendigheden af leg og vigtigheden af at prioritere bevægelse og musik. På få sider i hæftet kan vi læse om sanseintegration, improvisation og selvvirksomhed og ikke mindst om at møde børnene dér, hvor de er.

Sidst, men ikke mindst, er udgivelsen en markering af Kærsås fremtrædende position i musikpædagogikken, og også betragtet i dét lys er det en væsentlig udgivelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt