Anmeldelse Engelsk
0   182

Skriv bedre engelsk

The fast guide for a busy world

Fakta<p>Forfatter: Helle Nygaard og Nigel Mander</p><br /><p>ISBN: 87-91620-29-5</p><br /><p>118,75 kroner, 61 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Ajour</p>

Danmarks Journalisthøjskole har på eget forlag udgivet en publikation, der skal gøre det lettere for erhvervslivet at kommunikere på mere korrekt engelsk. Lad det med det samme være sagt, at materialet også nemt kan anvendes af engelsklærere og elever i overbygningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne gør i bogen meget ud af at påpege, hvordan man skriver mere læsevenligt engelsk. I modsætning til dansk anbefales det blandt andet at skrue ned for antallet af passivsætninger på engelsk og placere grundleddet nær starten af sætningen.

Andre kapitler drejer sig om at undgå direkte danske oversættelser, som får sætningerne til at lyde uengelske. Det bedste kapitel i bogen er dog en alfabetisk opslagsdel, hvor man koncentrerer sig om de mest almindelige faldgruber. Her kan de fleste af os lære noget. Elever vil sikkert også synes, at det er rart med et kapitel, hvor de hurtigt kan se, hvornår man bruger store begyndelsesbogstaver, orddelinger og meget andet på engelsk.

Når alt tages i betragtning, er der til prisen tale om en god opslagsbog, som med fordel kan bruges af lærere, elever og andre, der ønsker at forbedre deres engelske skriftsprog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt