Anmeldelse

Skriv bedre engelsk

The fast guide for a busy world

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Journalisthøjskole har på eget forlag udgivet en publikation, der skal gøre det lettere for erhvervslivet at kommunikere på mere korrekt engelsk. Lad det med det samme være sagt, at materialet også nemt kan anvendes af engelsklærere og elever i overbygningen.

Forfatterne gør i bogen meget ud af at påpege, hvordan man skriver mere læsevenligt engelsk. I modsætning til dansk anbefales det blandt andet at skrue ned for antallet af passivsætninger på engelsk og placere grundleddet nær starten af sætningen.

Andre kapitler drejer sig om at undgå direkte danske oversættelser, som får sætningerne til at lyde uengelske. Det bedste kapitel i bogen er dog en alfabetisk opslagsdel, hvor man koncentrerer sig om de mest almindelige faldgruber. Her kan de fleste af os lære noget. Elever vil sikkert også synes, at det er rart med et kapitel, hvor de hurtigt kan se, hvornår man bruger store begyndelsesbogstaver, orddelinger og meget andet på engelsk.

Når alt tages i betragtning, er der til prisen tale om en god opslagsbog, som med fordel kan bruges af lærere, elever og andre, der ønsker at forbedre deres engelske skriftsprog.