Anmeldelse Skønlitteratur
0   199

Drenge

Noveller

Fakta<p>ISBN: 87-991297-0-1</p><br /><p>158 kroner, 143 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Bagland www.forlagetbagland.dk</p>

What's on a boys mind?

Artiklen fortsætter under banneret

Ledetråd nummer et: Det er ikke skolen, det handler om.

Bagsideteksten præciserer, at det ikke er skole og undervisning, der optager drenge i 9. klasse mest. Og det er drenge, novellesamlingen først og fremmest handler om. Det er livsvigtigt at være med i en gruppe, og undertiden vil personerne hellere begå kriminalitet end risikere at blive udstødt. Det gælder også for enhver pris om ikke at tabe ansigt.

Novellerne er meget realistiske og handler om de sociale relationer mellem elever i 14-16-års-alderen. Det er en barsk verden, de lever i, hvor der ikke er nogen nåde og barmhjertighed i kampen om pladsen i hierarkiet i gruppen, og mange af personerne forfølger hensynsløst og egocentrisk deres mål.

Læseren kommer til mange ungdomsfester, hvoraf nogle ender med smadret indbo og tømmermænd dagen efter. Han træffer også mange dejlige piger, der dog er beskrevet som klichéer.

Det er drengene, der har forfatternes interesse. En novelle af Thorstein Thomsen adskiller sig fra de øvrige, idet den indeholder fantastiske træk. Resten af novellerne vil enhver på 14-16 år umiddelbart kunne forstå, da kompositionen er ukompliceret, og sproget er enkelt og undertiden slangpræget.

Bogen er egnet til selvstændig læsning. Elever, der ikke læser så godt, vil især være glade for den.

De unge vil kunne spejle sig selv i den, men der er ikke meget kunstnerisk spræl i den og ikke meget at diskutere i et fællesskab om tekstarbejde i klassen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.272 andre er allerede tilmeldt