Anmeldelse

Vandforsyning

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogens syv kapitler har overskrifterne "Vandmangel", "Vandudvinding", "Påvirkning af naturen", "Sundhedsrisiko", "Kampen om vandet", "Den bedste udnyttelse" og "En ret for alle". Bogen henvender sig til de ældste elever, og bagerst i bogen findes en ordliste, som forklarer nogle af fagudtrykkene, en litteraturliste med henvisninger til både bøger og link på nettet samt løsningsforslag til debatboksene.

Emnet er omfattende og meget komplekst, og bogen ender derfor med at blive lidt for overfladisk - forfatteren vil simpelthen for meget. Der fortælles om global opvarmning, forurening af grundvand, kunstvanding, kvælstoffiksering, blå børn og meget meget mere - alt sammen noget, som kræver en længere forklaring, og det er der ikke plads til på 48 sider. Undervejs bombarderes læseren med rigtig mange tal, både i brødteksten og i de mange diagrammer og skemaer. Flere af skemaerne er desværre uoverskuelige på grund af layoutet, og på side 19 må man læse i teksten for at kunne regne ud, hvad diagrammet viser.

Der nævnes mange forskellige lande og områder i hele verden, men der er ikke ét eneste kort i bogen. Det ville have været oplagt for eksempel i forbindelse med omtalen af verdens store floder og søer at vise, hvor i verden de befinder sig. Hvad angår illustrationer er der mange flotte fotos i bogen, men hvorfor er der ikke et af den lille tågebille, som omtales på side 12?

Bogen vil ikke kunne stå alene, men vil kunne bruges i forbindelse med arbejde om for eksempel miljøproblemer i geografi, samfundsfag eller biologi.