Anmeldelse Historie
0   225

Cecilie, Tyge og Jørgen fra Uraniborg

Fakta<p>Forfatter: Pia Sigmund og Sys Matthiesen</p><br /><p>ISBN: 87-23-02295-7</p><br /><p>177,50 kroner, 80 sider</p><br /><p>Serie: Børn i Danmarks historie</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

"Cecilie, Tyge og Jørgen fra Uraniborg" er den femte bog om "Børn i Danmarks historie". Bogen har indbygget lærervejledning med mange gode ideer og grundig baggrundsinformation til undervisningen.

Bøgernes hovedpersoner er altid en pige og en dreng, som engang har levet i Danmark. I denne bog er det en pige og to drenge, som er hovedpersoner. Deres lille historie skildres ud fra deres synsvinkel, og historien udvides til at give et kig ind i den store historie: I kongernes, krigernes og de store samfundsmekanismers historie.

Året er 1592. Cecilie, Tyge og Jørgen er søskende. De er tolv, ti og ni år gamle. De bor med deres familie på øen Hven i Øresund.

Cecilie, Tyge og Jørgen fortæller om, hvordan de lever i 1500-tallet, i renæssancen. De fortæller om, hvordan de bor, hvad de leger og om det tøj, de har på. Man kan også læse om den 15-årige kong Christian den 4.s besøg på Hven en sommerdag i 1592, om børnenes far, den berømte astronom Tycho Brahe, om hans opdagelser og arbejde og om Stjerneborg og Uraniborg på Hven.

Bogen er skrevet i et medlevende sprog, der gør den spændende at læse. Der er rigtig mange gode illustrationer, der meget fint supplerer og uddyber teksten. Den kan fint anvendes fra 6. klasse og kan varmt anbefales.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt