Anmeldelse

Cecilie, Tyge og Jørgen fra Uraniborg

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Cecilie, Tyge og Jørgen fra Uraniborg" er den femte bog om "Børn i Danmarks historie". Bogen har indbygget lærervejledning med mange gode ideer og grundig baggrundsinformation til undervisningen.

Bøgernes hovedpersoner er altid en pige og en dreng, som engang har levet i Danmark. I denne bog er det en pige og to drenge, som er hovedpersoner. Deres lille historie skildres ud fra deres synsvinkel, og historien udvides til at give et kig ind i den store historie: I kongernes, krigernes og de store samfundsmekanismers historie.

Året er 1592. Cecilie, Tyge og Jørgen er søskende. De er tolv, ti og ni år gamle. De bor med deres familie på øen Hven i Øresund.

Cecilie, Tyge og Jørgen fortæller om, hvordan de lever i 1500-tallet, i renæssancen. De fortæller om, hvordan de bor, hvad de leger og om det tøj, de har på. Man kan også læse om den 15-årige kong Christian den 4.s besøg på Hven en sommerdag i 1592, om børnenes far, den berømte astronom Tycho Brahe, om hans opdagelser og arbejde og om Stjerneborg og Uraniborg på Hven.

Bogen er skrevet i et medlevende sprog, der gør den spændende at læse. Der er rigtig mange gode illustrationer, der meget fint supplerer og uddyber teksten. Den kan fint anvendes fra 6. klasse og kan varmt anbefales.