Anmeldelse

Magic Box / Spike the Spider / Spella the Spider / Spike and Spella Teacher's Book

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endnu en gang er der udkommet et godt begyndermateriale til engelskundervisningen i 3.-5. klasse. Materialet forsøger at lege engelsk ind i eleverne via sjove tegninger, tekster, sange og meget forskelligartede arbejdsopgaver. Det består af to grundbøger og en Magic Box, der indeholder otte frilæsningsbøger.

Grundbøgerne handler om to edderkopper, der hedder Spike og Spella. Historierne foregår i et magisk univers, men der er iblandet en masse faktuelle ting, så man kommer ind omkring alle de gængse områder, der anbefales i Fælles Mål. Eleverne stifter blandt andet bekendtskab med tal, ugens dage, måneder, årstider, familien, kroppen, dyr og mad. Begge bøger behandler mange af de samme temaer, men bogen om Spella er den sværeste, da den benytter sig af et større ordforråd.

I de otte frilæsningsbøger, der kan bruges uafhængigt af grundbøgerne, kan man blandt andet møde Spike, troldmanden Wizzy, heksen Witty, hovedløse Mike og mange andre venner fra Creepy Castle. Historierne er meget charmerende skrevet og tegnet, og de mange detaljer i tegningerne kan give anledning til en god snak om dagligdags emner.

Bøgerne findes i to udgaver i den magiske boks, en let og en avanceret. Dette medfører, at de kan bruges til frilæsning i samme klasse eller på forskellige klassetrin. Sættet suppleres af en aktivitetsbog, hvori man blandt andet kan se fine ekstraopgaver, der lægger vægt på den praktisk-musiske indgangsvinkel til stoffet. Desuden kan man her finde gode gloser til de enkelte frilæsningsbøger.

Det er også værd at bemærke, at læseprocessen kan understøttes hos den enkelte læser via den tilhørende cd, som er mesterligt indtalt af Edward Broadbridge.

Det forekommer mig ligeledes, at det er helt uundværligt at anskaffe sig den glimrende lærervejledning, der hører til bøgerne. Heri kan man ud over en fin beskrivelse af tankerne bag materialet finde en udførlig gennemgang af de enkelte bøger i serien samt mange gode ekstraark med flotte tegninger, der kan farvelægges og udmærkede sange, rim og remser, der kan indlæres.

redigeret 15 / 3 -2007