Anmeldelse

Bud på Gud

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor er det bare nogle dejlige unge mennesker, der medvirker på dvd'en "Bud på Gud"! Her ser vi seks danske unge med hver deres religiøse baggrunde og vidt forskellige bud på Gud. Man finder en naturlig sympati for dem alle, og det er vel også meningen; nemlig at man skal kunne se åbent og fordomsfrit på forskellige menneskers tro. Det er velreflekterende unge mennesker, der fortæller om deres livsværdier og hverdag.

Foruden en tiltalende dvd består dette fremragende undervisningsmateriale også af en elevavis, som er god at bruge som støtte for en klassesamtale i skolens ældste klasser, fordi netop filmmediet er et flygtigt medie, og det kan være svært at holde seks forskellige livsværdier ude fra hinanden, hvis man ikke har noget fast at holde sig til. Ydermere har læreren fået sig en meget stor og meget grundig lærervejledning, der nok kan virke lidt overvældende for mange. Men emnet er så omfangsrigt, og man er nødt til at holde den ikke-linjefagsuddannede religionslærer grundigt i hånden, særligt nu hvor faget er blevet et prøveforberedende fag.

I lærervejledningen får man fat i alt det baggrundsstof, som man har brug for, hvis man skal kunne lave en forsvarlig, fagligt lødig undervisning i de mange religiøse fagbegreber, gudsforestillinger, det hellige og værdierne. Desuden er der vedlagt nogle meget konkrete og tiltalende undervisningsforløb med gode arbejdsforslag, historier, citater og opgaver til brug i skolen, konfirmationsforberedelsen og skole-kirke-samarbejdet. Tja, hvad mere skal jeg sige? Brug det! Der er masser af muligheder til en engagerende undervisning.