Anmeldelse Kristendomskundskab
0   193

Bud på Gud

Fakta<p>Forfatter: John Rydahl, Tim Jensen og Børge Schmidt</p><br /><p>Dvd med 24 siders booklet: 395 kroner </p><br /><p>Lærervejledning: 120 sider, 250 kroner </p><br /><p>skoleavisen.com: 24 sider, 30 styk 450 kroner, enkelteksemplar 40 kroner </p><br /><p>www.budpaaGud.dk</p><br /><p>Forlag: Danmarks Kirkelige Mediecenter</p>

Hvor er det bare nogle dejlige unge mennesker, der medvirker på dvd'en "Bud på Gud"! Her ser vi seks danske unge med hver deres religiøse baggrunde og vidt forskellige bud på Gud. Man finder en naturlig sympati for dem alle, og det er vel også meningen; nemlig at man skal kunne se åbent og fordomsfrit på forskellige menneskers tro. Det er velreflekterende unge mennesker, der fortæller om deres livsværdier og hverdag.

Artiklen fortsætter under banneret

Foruden en tiltalende dvd består dette fremragende undervisningsmateriale også af en elevavis, som er god at bruge som støtte for en klassesamtale i skolens ældste klasser, fordi netop filmmediet er et flygtigt medie, og det kan være svært at holde seks forskellige livsværdier ude fra hinanden, hvis man ikke har noget fast at holde sig til. Ydermere har læreren fået sig en meget stor og meget grundig lærervejledning, der nok kan virke lidt overvældende for mange. Men emnet er så omfangsrigt, og man er nødt til at holde den ikke-linjefagsuddannede religionslærer grundigt i hånden, særligt nu hvor faget er blevet et prøveforberedende fag.

I lærervejledningen får man fat i alt det baggrundsstof, som man har brug for, hvis man skal kunne lave en forsvarlig, fagligt lødig undervisning i de mange religiøse fagbegreber, gudsforestillinger, det hellige og værdierne. Desuden er der vedlagt nogle meget konkrete og tiltalende undervisningsforløb med gode arbejdsforslag, historier, citater og opgaver til brug i skolen, konfirmationsforberedelsen og skole-kirke-samarbejdet. Tja, hvad mere skal jeg sige? Brug det! Der er masser af muligheder til en engagerende undervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
994 andre er allerede tilmeldt