Folkeskolens leder:

Bliv ved

Skolekvalitet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste frist var den 15. oktober, så skulle landets 98 kommuner have næste års budgetter på plads. Og borgernes protester har gjort indtryk, så lokalpolitikere har måttet æde en del nedskæringer i sig igen på børnepasnings- og skoleområdet. Kvaliteten sænkes ikke på alle områder. Og der nedlægges ikke helt så mange lærerstillinger, som de første budgetudspil lagde op til. Men det kommer alligevel til at gøre ondt mange steder. Fordi regeringen holder kommunerne i en økonomisk spændetrøje. Der hældes flere elever i klasserne, der spares på materialer og lejrskoler, på faglige ekskursioner og efteruddannelse.

Og 2008 og 2009 kan nemt blive værre en 2007, så det er vigtigt at blive ved med at argumentere. Det er vigtigt at fortælle offentligheden om de mange konkrete forringelser af mulighederne for at gennemføre god undervisning. Det er vigtigt at blive ved med at presse på. For det kan gå helt galt, når kommunerne næste gang vil indkassere besparelsen på ikke eksisterende effektiviseringer. Når de har brugt kassebeholdning og egenkapital. Når de har lukket de små skoler. Og der så stadig ikke er penge til de mange nye opgaver.

Hvis elevernes forældre får beskrevet de helt konkrete ødelæggelser, vil de protestere igen.

-th