Kongres 06

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er sådan, vi har det ude på skolerne. Det er sådan, vi fortolker og påvirker den politiske udvikling.

To dages møde i kongressen, Danmarks Lærerforenings højeste myndighed. Et intensivt møde mellem hverdag og politik. Repræsentanter for lærere, børnehaveklasseledere, skoleledere og studerende diskuterer problemer og perspektiver med DLF's hovedstyrelse. Og meldingerne fra skolernes hverdag præger beslutningerne. Intet resolutionsforslag slipper uændret gennem kongressen.

Udadvendt handlede Kongres 06 om presset mod skolen og lærernes og DLF's svar, ønsker og forslag. Organisatorisk var det store punkt forslaget om samling af DLF, Speciallærerforeningen af 81 og Formidlerne i én organisation. Beslutningen var tæt på at være enstemmig; selv om der kræves to tredjedeles flertal til den slags vidtrækkende beslutninger, skulle der end ikke en stemmeoptælling til, for kun en lille håndfuld delegerede var imod.

Samme tendens gik som en rød tråd gennem hele kongressen: først en lang, flerstemmig diskussion og derefter samling og enighed.