Debat
0   139

Motion og kost skal hænge sammen

Hvorfor svede på en kondicykel for at tabe 150 kalorier i stedet for at ryste på hovedet til det ekstra rundstykke med smør og marmelade. Eller nikke nej til et glas vin, der giver 100 kalorier.

Netop her er det, at kost og motion skal hænge sammen.

Artiklen fortsætter under banneret

Motion er livsnødvendig for vores sundhed. Vi skal vedligeholde og styrke vore muskler og organer, ingen tvivl om det.

Sker det ikke i et tæt samspil med viden om kostindtagelse, hjælper det ét »fedt«.

Ved vægttab frigives der energi og overskud til at klare hverdagen bedre.

Ved et godt helbred forstås: Et hjerte, der pumper normalt, et sukkerforbrug, der ikke giver diabetessymptomer, et fedtindtag, der ikke giver kolesterolforhøjelse, og et alkoholforbrug, der kan forsvares for dit helbred. Træning af muskelmassen, så du kan gå, løbe, svømme, cykle og gøre de ting, du ønsker at foretage dig.

I skolekøkkenet før i tiden blev eleverne undervist i kalorieindtag og forbrænding af energi i kroppen i teoritimerne, ligesom de blev undervist i kroppens opbygning med muskelmasse og væskeindhold.

Tid til det er sparet væk, ligesom minimumstimetallet i idræt de fleste steder følges, hvilket betyder for lidt tid til at bruge kroppen i idrætstimerne, og vi får let de overvægtige som i USA.

Burger- og fastfoodkulturen sammen med sodavandskulturen skal væk og erstattes med rugbrødskulturen i madpakkerne, så vi igen kan få nogle elever, der ikke er dopet af sukkerholdig mad, men som kan tage fra i undervisningen og gå ud af skolen med viden om kost og motion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ