Debat
0   157

Kim Jong-Il på kongres

Ifølge referat i sidste uge fra DLF's kongres indprenter en indkaldt gæst, Jørgen Carlsen fra Testrup Højskole, forsamlingen, at »vi lever i en mistillids- og managementkultur«. Lærerne er indhyllet i et menneskesyn af giftig gassky, styret af et globaliseringsråd. Konkurrence- og præstationspres og vækstkrav. Og formanende til lærerne: Husk, at kravet om at rage til sig, tjene penge, skal doceres for dine elever, når du møder op på din arbejdsplads. Glem alt om forsynskultur, indstil dig på eftersynskultur. Husk at medvirke i at misbruge menneskehedens livsmuligheder ved at speede derudad i et nationalt misbrugsræs. - Og stakkels nyuddannet børnehavepædagog får en på bærret, fordi foredragsholderen regner med, at hun på spørgsmålet om formålet med sit arbejde på managementsproget vil aflire sætningen: »Jeg vil fremme børnenes kompetenceudvikling«. Vidste man ikke bedre, kunne foredragsholderen være den »kære leder«, Kim Jong-Il fra Nordkorea, med netop retorikken, den forsvarsløse, bundfattige befolkning dagligt udsættes for, når den store Satan, den rige verden, sættes i forhold til det isolerede lands propagandistiske selvforståelse. Eller så er forklaringen, at referatet ikke yder forstander Jørgen Carlsen nogen retfærdighed på grund af kompleksiteten. Hvis det sidste er tilfældet, ville jeg som ikke-kongresdelegeret hellere have undværet artiklen om »Danmark på speed«.

Forkortet af redaktionen.

Artiklen fortsætter under banneret

Svar

Den korte omtale var kun en smagsprøve fra en mere end en time lang tale. Hele talen kan læses på folkeskolen.dk i rubrikken »Ekstra«.

Redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ