Anmeldelse Skønlitteratur
0   223

Zebra og venner

Fakta<p>Forfatter: Pia Harritz</p><br /><p>ISBN: 87-591-0610-7</p><br /><p>Illustrator: Siri Melchior</p><br /><p>248 kroner, 92 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Apostrof</p>

Pia Harritz' bog "Zebra og venner" er en bog med tolv små fortællinger om tre gode venners oplevelser. De tre venner er på forskellige ture sammen. Det kan være en tur på stranden, en tur i zoologisk have og så videre. Det er let genkendelige oplevelser fra børnenes egen verden.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvert kapitel begynder efter samme skabelon. Zebra vågner, og derefter kommer vennerne Djævel og Pingvin. Derefter finder de tre venner på noget at lave, og det kan være meget forskelligt.

Bogen er en oplæsningsbog. Det er den af flere grunde, dels er målgruppen de alleryngste elever i folkeskolen, herunder eleverne i børnehaveklassen, dels er der så mange replikker i teksten, at elever vil have meget svært ved selv at læse den og samtidig forholde sig til indholdet.

Læreren, som vælger at læse bogen op, kan med fordel "øve" sig inden oplæsningen, så hvert af dyrene en fugl, en pingvin og en zebra kan få hver sin stemme, for så mange replikker er der i teksten.

De yngste elever i folkeskolen vil sikkert kunne more sig over bogen, fordi hændelserne er oplevelser, som de sikkert kan huske, at de også selv har haft. Voksne får et indblik i en morsom barneverden set fra en uskyldig vinkel.

De meget fine illustrationer af Siri Melchior giver bogen kvalitet. Man kan virkelig tale om, at billederne understøtter teksten. Teksten ville aldrig selv kunne stå alene, så det er utrolig vigtigt for bogens anvendelse, at illustrationerne er så levende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.513 andre er allerede tilmeldt