Anmeldelse Dansk
0   226

Du danske sprog

Dansk grundgrammatik med øvelser

Fakta<p>Forfatter: Kurt Jonas</p><br /><p>ISBN: 87-7263-984-9</p><br /><p>66,25 kroner, 45 sider</p><br /><p>Licensaftale til det supplerende sprogprogram til øvehæftet "Du danske sprog": Skoler med max 300 elever: 1125 kroner, skoler med 301 - 500 elever: 1250 kroner,</p><br /><p>skoler med flere end 500 elever: 1375 kroner</p><br /><p>Forlag: Forlaget Sprogbøger</p>

Titlen "Du danske sprog" sender uvilkårligt tankerne tilbage til H.C. Andersens sang: "I Danmark er jeg født". Forfatteren bruger også strofen som indledning i sit forord til materialet.

Artiklen fortsætter under banneret

Inden eleverne når så langt som til at lave opgaver, bliver de først præsenteret for et tekststykke, som er hentet fra vores litterære skattekiste. Der er blandt andet tekstuddrag fra Leif Panduros, Hans Scherfigs og J.P. Jacobsens værker. Denne tilgang er i fin overensstemmelse med materialets titel. Sammenhængen giver også eleverne en idé om forholdet mellem litteratur og sprog, selvom det kun er brudstykker.

Materialet er kendetegnet ved at indeholde en oversigt over basisgrammatikken i dansk. Det vil sige, at ordklasser, udsagnsord, aktiv og passiv, stedord og biord er selvstændige kapitler. Dertil kommer, at meget vigtige områder som sætningens led, hoved- og bisætninger samt tegnsætning gennemgås.

Materialet går deduktivt til værks. Eleven får forklaret meget præcist, hvad der kendetegner det grammatiske felt, som de skal arbejde med. Derefter er der opgaver i netop den grammatiske øvelse.

Bogen og den tilhørende cd-rom giver eleverne mulighed for at opnå rutine og sikkerhed i dansk basisgrammatik.

I forhold til den nye prøve i læsning og skrivning i 9. klasse giver materialet mening, og eleverne kan opnå god viden om sprog ved at bruge materialet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.513 andre er allerede tilmeldt