Anmeldelse

Muslimernes religion

Tro, praksis og sharia

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Umiddelbart er dette ikke en bog med relevans for folkeskolen, men da vi har en del muslimske elever i skolen, og da man ofte har brug for "noget ekstra" i forbindelse med projektopgaven i 9. klasse, vil jeg alligevel tillade mig at anbefale denne meget interessante og fagligt grundige fremstilling og kildesamling til muslimernes religion.

Der er ikke tvivl om, at forfatteren ved, hvad han har med at gøre. Kildeteksterne er virkelig velvalgte og aktuelle. Alt, hvad man i medierne i dag diskuterer omkring islam og islamisme, er med.

Der er fokus på den internationale faglitteratur, islams oprindelse, de seks trospunkter, de fem søjler, livsmønsteret, shariaen, sekularisme, modernisme og traditionalisme.

Teksterne behandler troen, søjlerne og shariaen ud fra temaer om: Muhammed, Dommedag, bønnen, valfarten, euro-islam, straffeloven og kvinders stilling. Foruden de islamiske tekster forekommer der også en række kristne kritiske og videnskabelige tekster, der sætter den muslimske selvforståelse i perspektiv ved at beskrive og vurdere islam udefra. Så bogen bør - uden tvivl - stå i et enkelt eksemplar på lærerbiblioteket, så den vågne lærer kan vælge sig nogle få specifikke tekster ud, når der er en kvik elev, der vil skrive projektopgave om et aktuelt emne inden for muslimernes religion og samfundsorden.