Anmeldelse

Fedme

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvad sker der, hvis vi ikke gør noget?" Dette er den fælles overskrift på en ny serie, som omhandler nogle af verdens store problemer - eller nogle, som kan blive det om få år.

I bogen "Fedme" behandles dette emne ved hjælp af fremtidsscenarier, mængder af facts samt oplæg til debat om emnet. Bogen er opdelt i seks kapitler, som først behandler selve begrebet fedme og årsagerne til det, derefter konsekvenserne for helbredet og sundhedssystemet, konsekvenserne for børn og voksne, udviklingen i den tredje verden. Til sidst et kapitel om, hvad der kan gøres, og eksempler på succeshistorier fra Singapore og Finland.

Bogen henvender sig til de ældste elever og vil være et godt supplement i forbindelse med emne- eller projektarbejde såvel i biologi som i samfundsfag. Den er skrevet i et let flydende sprog, og bagerst i bogen findes en ordliste, som forklarer nogle af fagudtrykkene, en litteraturliste med henvisninger til både bøger og link på nettet samt løsningsforslag til debatboksene. Der er en debatboks i hvert kapitel, hvor man opfordrer til at diskutere, hvad man ville eller kunne gøre som for eksempel politiker eller skoleleder. At give løsningsforslag til disse virker lidt fejlplaceret, da der vel netop ikke findes en enkelt løsning på en debat. Men det er selvfølgelig blot forslag.

Bogen refererer mest til amerikanske tilstande, og i mange af tabellerne er Danmark ikke med. Hvis man skal arbejde med emnet, vil det derfor være oplagt også at få fat i de relevante danske tal.

En udmærket bog, som tager fat på et aktuelt og relevant problem.