Anmeldelse

Dit brandblad

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi lærere - især klasselærerne - sættes til at undervise i mangt og meget, som måske skulle have været forældrenes opdragelsesansvar. Men statistikkerne siger, at hvis skolen ikke tager sig af alle de både små og store opgaver, ja, så bliver der ikke oplyst om det. I dette tilfælde handler det om kendskabet til, hvordan børn i alderen nul til 14 år undgår forbrændinger, og der har været tilrettelagt en stor og fin kampagne i uge 40, der har sat fokus på brand og vand. Bag de enkelte hæfter står Beredskabsstyrelsen, og i år har brandforebyggelsesugen tiårsjubilæum, hvilket fejres med et meget flot tegneserie- og opgaveblad for de allermindste med deltagelse af alle de populære værter fra DR1-børneprogrammerne: Bamse og Kylling, Anna og Lotte, Tip-tap-tønde-pigerne, Martin og Ketil med flere. Min yngste datter flåede bare hæftet ud af hånden på mig, så jeg nærmest ikke nåede at få det læst selv. Ja, så motivationsfaktoren er helt klart i top!

Til eleverne i 4. og 5. klasse er der også udarbejdet et undervisningsprodukt, der blandt andet kan følges op med en interessant hjemmeside. Der er masser af relevant og nyttig information at hente, som klasselæreren - igen - må tilsidesætte anden undervisning for. Men gør det alligevel. Det er besværet værd, for vi holder jo skole for at kunne begå sig i livet og ikke kun for at kunne begå sig i bøgernes verden.