Anmeldelse

Der var engang ...

12 sjove afrikanske eventyrsange for børn / Fortællinger fra Mali

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Musikeren Moussa Diallo fortæller i denne bog og på denne cd historier fra sin barndom og opvækst i Mali. Historier, han selv har fået fortalt, opbyggelige historier, sjove historier - kort sagt meget medrivende fortællinger, der gengives i et meget levende sprog. Flere af historierne indeholder pendanter til nogle af vore folkeeventyr (eksempelvis "Prins Hvidbjørn"), de fleste er dog undertegnede helt ubekendte.

Med udgangspunkt i de tolv historier har Diallo komponeret - og indspillet på den tilhørende cd - tolv sange, der fortæller de samme historier; i et tonesprog og i en instrumentering, der for den ikke særligt kyndige udi afrikansk musik lyder meget stilrigtige og originale.

I bogen er alle sangene noteret med noder, tekster og becifringer.

Det er i alle henseender et storslået materiale og meget velegnet til brug i skolen. Vi får foræret tolv dejlige fortællinger, bliver via de efterfølgende spørgsmål sporet ind på en undervisningssamtale, og vi kan lytte til, synge og spille sangene.

Der peges på bogens omslag på de oplagte muligheder for tværfagligt arbejde, der er iboende i materialet. Undertegnede er helt enig - det er et inspirerende materiale at få i hånden - også på grund af bogens gedigne kvalitet og de meget flotte og farvestrålende illustrationer. De lægger simpelthen op til at male videre, ligesom de foreslåede lege og de vedlagte opskrifter appellerer til bevægelse og madlavning. At materialet i særdeleshed henvender sig til musik- og dansklærere, turde være indlysende.