Anmeldelse Historie
0   164

11. september 2001

Fakta<p>Forfatter: Brendan January</p><br /><p>ISBN: 87-627-0811-2</p><br /><p>Oversætter: Hans Chr. Dahlerup Koch og Grethe Teglbjærg</p><br /><p>218 kroner, 56 sider</p><br /><p>Serie: Vidne til historien</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs</p>

Her i efteråret 2006, hvor man i store dele af den vestlige verden markerede femårsdagen for angrebene på World Trade Center i New York, foreligger der nu også en bog i serien "Vidne til historien" på Forlaget Flachs om dette emne.

Artiklen fortsætter under banneret

Størsteparten af bogen er helliget en beskrivelse af begivenhederne, som de skete i både New York, Pennsylvania og Washington, suppleret med forskellige øjenvidneberetninger, en beskrivelse af den efterfølgende redningsaktion, de politiske reaktioner med USA's præsident i spidsen og andre statslederes tilsvarende reaktioner i dagene efter angrebene.

Bogen slutter med en beskrivelse af USA's modreaktion i efteråret 2001 mod Talebanstyret i Afghanistan, som blev udset til at være "fjenden" med Osama Bin Laden stående i kulissen. Det er således begivenhederne i 2001, som behandles i bogen.

Hvis man skal rette en kritik mod bogen, skulle det være den unuancerede vinkel på emnet. Forholdene omkring emnet ses entydigt fra en vestlig/proamerikansk vinkel, som man godt kunne provokere sine elever til at sætte spørgsmålstegn ved i dag.

Hvis man arbejder med problemfeltet "terrortrusler" i historie eller samfundsfag, så er 11. september 2001 en af flere terrorhandlinger fra de senere år.

Emnet kan også indgå i spørgsmål, som for eksempel hvorfor det var USA, som blev angrebet? Eller en diskussion med eleverne om konspirationsteorier, som nu, fem år efter, opererer med andre forslag til forklaringer på angrebene.

Men alt i alt kan historielæreren godt bruge nærværende bog som et samlet overblik over begivenhederne i efteråret 2001.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.379 andre er allerede tilmeldt