Anmeldelse

Myrer / Løvfrøer / Kamæleoner / Orangutanger

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regnskovenes meget varierede dyreliv er ganske enestående og altid fantastisk at studere nærmere. I disse bøger kan man, som i resten af bøgerne i denne ganske fine serie, læse om forskellige af regnskovens dyr, lige fra de mindste myrer til de temmelig store orangutanger. Bøgerne er forholdsvis ens i opbygningen, skønt dyrene, der fortælles om, er ganske forskellige fra hinanden. Der indledes med en slags visuel indholdsfortegnelse, hvor det tydeligt fremgår, hvor man kan læse nærmere om de forskellige områder. I den ene bog kommer denne oversigt først til sidst, hvilket ikke er særlig logisk. En indholdsfortegnelse hører til i starten - ikke til slut. Dernæst et udbredelseskort, så man hurtigt kan danne sig et overblik, hvorefter der gås videre med en kort beskrivelse af det enkelte dyr. Dernæst handler det om føde, dyrets liv samt naturligvis afsnittet om trusler mod arten, og hvordan man bedst kan sikre dyrenes fremtid. Bagest findes ordliste samt henvisninger til øvrig litteratur og internetsider om emnet. Teksten er skrevet i et lettilgængeligt sprog, ligesom der også er mange rigtig gode fotos til at bryde siderne op, så de ikke bliver for uoverskuelige at komme igennem.

Generelt nogle ganske gode bøger, der med fordel kan anvendes i undervisningssammenhænge i både natur/teknik og dansk fra omkring 2. klasse.

Powered by Labrador CMS