Anmeldelse

Tag med dyrene på arbejde

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke kun de voksne, der går på arbejde - der er også en del dyr, der har et arbejde. De fleste børn vil nok finde det spændende at høre om, hvad en politihest, en tryllekanin eller en redningshund egentlig laver, og denne bog fortæller om syv forskellige dyrs dagligdag, fortalt af dyrene selv.

Hvert dyr har mellem otte og ti sider til sin rådighed, og fortællingerne er krydret med faktaoplysninger om dyrene på særlige faktasider. Dertil kommer flotte fotografier til at understøtte teksten. Bogen er mere en billedbog end en fagbog og er rettet mod børn fra femårsalderen. Dermed er det selvsagt en bog, der kræver en voksen oplæser - også fordi nogle af ordene vil skulle forklares. En femårig ved for eksempel nok ikke, hvad en landbrugsminister er. Jeg er sikker på, man kan få mange gode samtaler ud af bogen sammen med et mindre barn. Til gengæld tror jeg, at et barn, der selv kan læse bogen, måske vil finde den lidt for pjattet og urealistisk, fordi dyrene selv fortæller på en indimellem temmelig fjollet måde. Jeg mener ikke, at børn vil være i stand til at læse bogen selv før fra tidligst omkring 3. klasse.

Umiddelbart er bogens idé meget sjov, men jeg synes, den lander mellem to stole - den er hverken en fagbog eller en billedbog, den er for svær for de små og for pjattet for de lidt større. Nogle elever vil nu sikkert synes godt om den, og den vil fint kunne stå på skolebiblioteket som en lidt alternativ bog om dyr.