Anmeldelse Billedkunst
0   271

Frida Kahlo

Fakta<p>Forfatter: Jill A. Laidlaw</p><br /><p>ISBN: 87-627-0668-3</p><br /><p>Oversætter: Grit Hellemann</p><br /><p>188 kroner, 46 sider</p><br /><p>Serie: Kunstnere i deres verden</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Beretningen om den kvindelige mexicanske kunstner Frida Kahlo er kendt blandt de fleste billedkunstlærere. Alligevel lykkes det i denne lille udgivelse på 46 sider at få langt flere aspekter med, end det er set i flere af hendes mere omfangsrige biografier. Personligt har jeg været inde om Frida Kahlo i flere sammenhænge, men får stor lyst til, efter at have været Jill Laidlaws bog igennem, at anbefale den som inspiration til arbejdet med tværfaglige emner i en bredere undervisningssammenhæng. Oplagt er selvfølgelig noget rent historisk omkring Mexico og relationerne til den øvrige verden i perioden 1910-1950, hvor de to verdenskrige hver for sig rummer masser af stof, men også mere konkret noget om politisk partidannelse, forskellen på at være politisk malende kunstner (som Diego Rivera, Frida Kahlos mand, var) og så at få politisk betydning gennem sit kunstneriske arbejde. Frida Kahlo er ofte blevet taget til indtægt for en rent kvindepolitisk udvikling inden for malerkunst, hvilket er reelt nok tiden taget i betragtning, men hun var også selv meget optaget af de sociale forskelle i samfundet, som hun kendte fra sit hjemland, og som hun mødte på sine rejser til Europa og USA. Endelig bør nævnes hendes pædagogiske arbejde. Trods stadige smerter og voldsom sygdom gennemførte hun sin undervisning af børn og unge baseret på oplevelsen af sammenhæng mellem kunst, kultur og samfund. Frida Kahlo levede fra 1907 til 1954, og beretningen om hendes liv er den dag i dag en fantastisk historie om politisk engagement og kunstnerisk vedholdenhed - der er meget at hente.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.554 andre er allerede tilmeldt