Debat

A-, B- og C-lærere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kastrup Skole har i to omgange inden for få år været ramt af Vordingborg Kommunes mærkelige og umenneskelige dispositioner.

Først var der sagen, hvor et par ledere hurtigt fik andet job, og derfor blev en konsulentundersøgelse iværksat, der gik ud på blandt lærerne at finde nogle syndebukke - det var da lærernes skyld.

Undersøgelsen og utrygheden på skolen varede et halvt år, hvor medierne også var på banen. Undersøgelsen inddelte lærerne på skolen i A-, B- og C-lærere (de værste var A-lærerne!), men ingen af de 30 lærere vidste, hvem der var hvad. Syv lærere blev dog indkaldt til samtale med børne- og kulturchefen - de var altså udpeget som A-lærere. Samtalen startede med, at chefen lagde et referat af drøftelsen foran personen og læste dette op. Referatet var altså skrevet, inden samtalen havde fundet sted. »Det må da være en drøm, jeg er midt i«, tænkte den ansatte, »for Sovjetunionen eksisterer jo ikke mere!« Da referatet var gennemgået, fik medarbejderen (som er i chok) sandelig lov til at udtale sig - det var jo en samtale!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det var kommunens måde at behandle syv stabile og dygtige lærere på, og tvangsforflyttelserne var aftalt, længe inden samtalerne havde fundet sted. Kommunen fik de syv medarbejdere ned med nakken med alvorlige konsekvenser til følge - personalepolitik, når den er værst!

Vi syv lærere fik besked på at opføre os ordentligt, holde vores mund og helst ikke have en personlig mening.

Da kommunen så et par år senere nedlagde overbygningen (7., 8. og 9. klasse) på skolen (den havde jo et dårligt ry), var det igen med usikkerhed og utryghed blandt personalet til følge, da nogle lærere skulle tvangsforflyttes (det klarede børne- og kulturchefen).

At denne skole kunne fungere, så eleverne og deres forældre fik en god undervisning, er ikke kommunens skyld, da den har været ligeglad og ret kynisk over for sit personale, men det er den vel ikke klar over?

Medens disse linjer skrives, er man i gang med at ansætte den tredje leder på Kastrup Skole siden år 2000 - skal der mon så igen foranstaltes en konsulentundersøgelse?

Powered by Labrador CMS