Debat

Om’eren kommer retur

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil gerne rose Malene Christensens bog »Kortfilm« fra serien »Scene X« (Det Danske Filminstitut, Gyldendal). Den har fået en hård medfart i en anmeldelse af Jesper Haghfelt på folkeskolen.dk, og jeg synes, anmelderen har misforstået sigtet med udgivelsen af bogen.

Jeg mener ikke, at Malene Christensens sigte med bogen skulle være at producere film, men at være i stand til at analysere og fortolke den. I så fald havde hun nok skrevet en bog om drejebøger, kameravinkler og andre tekniske finesser, man som lærer vil have gavn af at vide i en filmproduktion.

Endelig kan vi som undervisere i dansk få muligheden for at få 13 interessante og meget forskellige kortfilm samlet et sted. Især når undervisning om film er et område, der alt for ofte bliver nedprioriteret på grund af økonomi, tid til bestilling og så videre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg har med stor succes brugt bogen i en 4. klasse, som fik stor fornøjelse af de redskaber, som bogen gør brug af.

Jeg synes desuden ikke, at bogen »taler ned« til eleverne. Et spørgsmål fra et af børnene fra 4.-klassen var, om »Lykkefanten« på 57 minutter er en kortfilm? Et relevant spørgsmål om kortfilms længde, der er med til at sætte fokus på, hvad en kortfilm er, og hvor lang den må være. I bogen forklares der glimrende om kortfilm.

Desuden klæder det ikke anmelderen at bruge en retorik, der er med til at nedgøre forfatteren - de tanker kan han have for sig selv.

Om'eren kommer retur.

Powered by Labrador CMS