Debat

Unuanceret lærerkritik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

80 procent af Danmarks lærerstand stemmer venstreorienteret, påstår Dansk Folkepartis Ungdom i en kampagne. Jeg har ikke tjekket statistikken, men det skal nok passe, især hvis De Radikale hører med på venstrefløjen. Det er desværre også partiets påstand, at alle disse lærere indoktrinerer deres elever til at være imod Dansk Folkeparti.

Jeg vil minde om, at man ikke kan skære alle over en kam, og at så grum en generalisering simpelthen er useriøs.

Jeg tror for eksempel heller ikke, at alle lokalformænd i Dansk Folkeparti er nazitilhængere, bare fordi der er nogle enkelte, der godt kan se igennem fingre med en sådan sympati hos nye medlemmer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

God undervisning består i høj grad af at indgå i personlige relationer, og det kan man ikke, hvis man har hængt hele sin personlighed uden for døren. Det, der bliver tilbage, er en tom skal, og hvis eleverne ikke ved, hvem du er, hvad du står for, eller hvor de har dig, bliver de usikre og taber koncentrationen.

At vise, hvem man er, handler om at være nærværende og tydelig, samtidig med at man giver plads til elevernes holdninger og meninger.

Men det er også at provokere og udfordre disse holdninger og meninger, så eleverne lærer at argumentere og får mulighed for at afprøve, om deres holdninger og meninger nu også holder.

Hvis vi ikke stiller spørgsmål til elevernes holdninger, lærer de ikke at tænke, så bliver de bare en bevidstløs gentagelse af de voksne.

Jeg beklager på lærerstandens vegne, hvis der er unge mennesker, som føler sig generet af deres lærere på grund af deres politiske overbevisning. Men at der eventuelt skulle være enkelte uheldige eksempler blandt folkeskolens 60.000 lærere, er ikke ensbetydende med, at alle diskriminerer elever, der har andre holdninger end deres egne. Det ville klæde Dansk Folkepartis unge at blive lidt mere nuancerede i deres holdninger.

Powered by Labrador CMS