Debat

Tryghed i København

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolen har altid fyldt meget i Det Radikale Venstres verdensbillede, og for os har den derfor også stået helt centralt i de netop afsluttede budgetforhandlinger i København. På skoleområdet er forliget for en stor dels vedkommende bygget op omkring radikalt tankegods og vores skolepolitiske program fra valgkampen, og besparelser på den enkelte institution er undgået.

Med aftalen får folkeskolerne et massivt indholdsmæssigt løft. Over de næste tre år sættes der 210 millioner kroner af til en tiltrængt renovering af de københavnske folkeskoler, og der sættes cirka 310 millioner af til at føre forårets forlig, »Faglighed for alle«, ud i livet. Med aftalen får vi en styrkelse af skolens ledelse, og vi får en faglig tryghedsgaranti og tryghed i klassedannelsen.

Den faglige tryghed betyder, at vi vil sikre, at alle børn i den københavnske folkeskole har en garanti for, at de får en lige så god uddannelse, som deres evner rækker til, uanset hvilket miljø de går i skole i. Nye tiltag skal fastholde de fagligt stærke elever, støtte de udsatte børn, og Københavns børn skal blive blandt landets bedste i læsning, matematik og naturvidenskab.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Tryghed i klassedannelsen betyder, at vi tager det første vigtige skridt til at gøre op med den etniske og sociale opdeling af de københavnske folkeskoler. Vi skal sikre, at klassedannelser ikke længere udspringer af tilfældigheder, men bygger på grundigt forarbejde, ligesom vi skal sikre gensidig respekt og ordentlig adfærd.

For os radikale har det fra før valget været centralt at holde fokus på det enkelte barn, den enkelte lærer og skolernes kerneydelse, fagligheden. Det er lykkedes med budgetforliget.