Debat

Kan Bertel Haarder gå på vandet?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Bertel Haarder synes at 14 måneders varsel er for lang tid at give, når man ønsker grundlæggende ændringer i folkeskolens indhold og prøveformer. Det er da ikke en dag for lidt. Hvad med lidt respekt for planlægning og professionelt arbejde. Hvad ligner det at poste bekendtgørelser ud midt i elevernes skolesommerferie? Hvad ligner det ikke at have prøvebestemmelserne klar ved skoleårets begyndelse, og her medio september mangler meget endnu. Lige nu er der blot otte måneder til skoleårets prøver uden vi ved, hvordan eksempelvis en prøve i kristendomskundskab eller historie skal se ud. Disse fag har én time om ugen i 9. klasse. Vi har Fælles Mål at støtte os til, men de lægger ikke umiddelbart op til en skriftlig prøve. Hvad skal vi prøves i?

. At kunne fortolke en af Jesu lignelser

. At kunne tage stilling for/imod aktiv dødshjælp

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

. At kunne redegøre for hvem Elias og Elisa var, og hvilken tid de virkede i

. At kunne lave vand til vin

. At kunne gå på vandet

Med den afmægtighed som udstråler fra de faglige foreninger og ikke mindst fra DLF's lærere, kredse, hovedstyrelse og formandskab samt med et manglende, politisk modspil, så må man formode at Bertel Haarder kan gå på vandet.