Anmeldelse

Den nødvendige samtale i parforholdet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I alle livets forhold gælder det om at holde samtalen i gang. Fra konflikthåndtering ved vi, at der virkelig er fare på færde, når partnerne holder op med at tale sammen. Vi må have indsigt i hinandens verdener for at kunne opnå fælles forståelse. Mange oplever, at deres fælles oplevelser ofte ikke opfattes eller tolkes på samme måde, hvilket kan skabe frustrationer i et parforhold.

Vore stressede arbejdsliv og omsorgen for vore hjemmeboende børn gør, at vi ofte sender parforholdet ned på en sidsteplads. Mange går derfor til psykolog, men de professionelle følelseseksperter kan ikke ordne alt, hvis man har ondt i livet. Det er kun den enkelte, der kan kende sine egne tanker og følelser.

Bogen henvender sig til alle, som ønsker at forstå hinanden bedre. Der opstilles et samtalesystem med fortællinger som det centrale. Det giver indsigt i, hvordan man som partner kan få tid til refleksion over for den andens situation, som giver mulighed for at fortælle om sin egen oplevelse af det, der sker. Det er en meget systematisk bog, der går langsomt frem skridt for skridt, hvor der argumenteres for, hvorfor samtaler er nødvendige, baggrunde, forudsætninger og rammer for den nødvendige samtale og forskellige værktøjer til den nødvendige samtale. Vi skal alle blive bedre til at turde åbne os og have tillid til den anden og lære at lytte efter, så vi ikke kun lytter med øret, men også med hjertet. Det er alt sammen gammelkendte visdomsord, og det gør ikke noget, hvis vi husker at repetere dem en gang imellem.