Anmeldelse

Biologisystemet Bios

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen behandler blandt andet skov, mad og sundhed, bæredygtig udvikling, genetik, bioteknologi og Darwins rejse og opdagelser. De enkelte emner i grundbogen beskrives godt og grundigt, ligesom illustrationerne er gode og klart og tydeligt viser, hvad de skal. Bagest i bogen findes stikordsregister og litteraturliste, som viser det omfattende materiale, der ligger til grund for bogen. Denne liste kan naturligvis også bruges, hvis man ønsker at gå mere i dybden med et enkelt område.

Lærervejledningen er god og grundig og guider selv en ny underviser i faget godt gennem de enkelte områder. Hvert nyt område indledes med en skematisk oversigt over emnet set i forhold til de fælles mål, så man hele tiden ved, hvor man er på vej hen. Dernæst et omfattende teoretisk afsnit efterfulgt af vejledninger til de kopisider, der hører til det enkelte område.

I det meget omfattende kopimateriale er der ikke mindre end 202 kopisider. De første 40 indledende sider mangler dog, men da de er magen til siderne i den tidligere udgave, kan det enten findes her eller downloades fra hjemmesiden. Forsøgene spænder vidt, og tekstmaterialet til kopisiderne forklarer også tydeligt, hvad der skal ske, og hvad der skal lægges særligt mærke til. Hvert afsnit afsluttes med en side, hvorpå eleverne med egne ord skal forklare nogle for området centrale begreber, og en side, hvorpå man kan teste sin viden. Ved siden af dette findes også en hjemmeside, hvor man blandt andet kan finde henvisninger til supplerende materiale og hjemmesider om de enkelte emner samt eventuelle rettelser.

Alt i alt et rigtig godt materiale, der fint ligger i tråd med det tidligere i serien, og som derfor varmt kan anbefales.