For 50 år siden

Strålende festdag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerhøjskoles 100-års-jubilæum den 1. september blev den smukkest tænkelige manifestation af lærerhøjskolens store betydning i fortid, nutid og fremtid. Dagen begunstigedes af det skønneste sommervejr, så splitflaget om morgenen kunne gå til top i strålende solskin.

Begivenhedens format understregedes ved kongeparrets tilstedeværelse under højtideligheden i festsalen, der transmitteredes af statsradiofonien. Der var kunstnerisk medvirken af høj kvalitet, idet Det kgl. Kapels blæserkvintet, Kammerkvintetten, underholdt, og skuespillerinde Ellen Malberg foredrog beåndet og oplevende hjertevarme digte om børn af Nis Petersen, Grethe Heltberg og Piet Hein. Den åndeløse lytten fra forsamlingen vidnede om kunstnernes og programmets sjældne kvalitet.

Den danske lærerstand er vel tjent med sin højborg. Derfor må det ønskes, at den får sine forskellige krav og vanskeligheder løst, og at afviklingen af lærermangelen giver mulighed for, at den i langt højere grad kan komme provinsens lærere til gode. Spørgsmålet om lærerregensen er et enkelt af problemerne. Rektor Ernst Larsen kæmper utrætteligt herfor, en støtte fik han, da Danmarks Lærerforenings formand Stinus Nielsen på foreningens vegne til dette formål gav tilsagn om 200.000 kroner.

Folkeskolen nummer 36,

september 1956

Powered by Labrador CMS