Debat

3. oktober

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 36 kunne vi læse om bræk-testen, og om hvordan regeringen bliver ved med at gentage ordet »velfærd« i det uendelige, alt imens der bliver skåret mange milliarder i vores velfærd rundt omkring i kommunerne. Vores modsvar må blandt andet være at bakke op om den nationale protestdag den 3. oktober.

Pædagogiske principper, handleplaner og de mange politiske initiativer, der skal skabe en bedre folkeskole, bliver ligegyldige og mister deres virkning, når der bliver ført en økonomisk politik, der betyder, at der bliver fyret lærere, skåret i antallet af undervisningstimer og proppet flere elever i klasserne.

Fra pædagogerne lyder samme advarsel. Vores institutioner er ved at udvikle sig fra et sted, hvor vores børn bliver stimuleret, til rene opbevaringssteder.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Finanslovsforslaget er netop fremlagt, og det viser et kæmpe overskud på statens finanser og lidt håndøre til de områder, der er offentligt fokus på.

Hvis man bare kender en smule til virkeligheden, så ved man, at der i flere år er gennemført besparelser og forringelser i den offentlige sektor, og det bliver der nu lagt op til skal fortsætte. Det behøver man ikke at være økonomisk vismand for at se.

Folketinget bliver budt velkommen tilbage fra sommerferie af en landsdækkende aktion, der skal gøre opmærksom på de manglende penge i kommunerne. Og der er sprækker i regeringens geledder, så der er en chance for, at protestdagen kommer til at virke.

Jeg håber, at så mange lærere som muligt vil hjælpe med at arrangere de lokale protester og deltage i påmindelsen om, at danskerne stadig er klar til at forsvare velfærdssamfundet.