Anmeldelse

Danske verdensreligioner - Islam

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stor, tyk og grundig var det første, der faldt mig ind, da jeg åbnede den nye grundbog om verdensreligionen islam. Den er tiltænkt gymnasiets religionsundervisning, men den kan også bruges som grundskolelærerens almene baggrundsviden om emnet, der ikke er til at komme uden om, hvad enten man vil det eller ej.

Bogen viser, hvordan danske muslimer optræder og sætter sig selv i tale, og hvordan de bliver fremstillet i det offentlige rum i Danmark. Igennem en række interview går forfatteren tæt på de forskellige muslimske grupperinger, spørger til deres religiøse engagement, deres religiøse forestillinger og deres religions indflydelse på hverdagslivet.

Islam er Danmarks næststørste religion, men muslimerne må alligevel betragtes som en minoritet i Danmark. Det er heller ikke entydigt, hvad det vil sige at være muslim i Danmark, da der er så mange forskellige grupperinger og meninger om islam. Det har for eksempel ikke været så nemt for vore muslimske landsmænd at få retten til egne moskeer og egne begravelsespladser; og det er stadig ikke muligt at uddanne sig som imam i Danmark.

Bogen beskæftiger sig også med, hvordan en dansk muslim oplever de religiøse højtider i Danmark, og giver os et indblik i, hvordan en muslim fra Valby har oplevet Hajj.