Debat

Kæmp for ordentlige lønninger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er med stor beklagelse, at vi har konstateret, at Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF), den 26. august 2006 i Politiken har udtalt, at de offentligt ansatte skal have stillet tjenesteboliger til rådighed, fordi de offentligt ansatte har en så lav løn, at de ikke har råd til at købe en bolig i Københavnsområdet.

Hvem er det lige, der er skyld i, at de offentligt ansatte har en løn, som er så lav, at de ikke har råd til at bo i Københavnsområdet og andre storbyer?

Det er blandt andet de offentligt ansattes forhandlingsudvalg, Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO), som har forhandlet de offentligt ansattes lønforhold, og som har anbefalet latterligt lave lønforhøjelser. Bente Sorgenfrey har i mange år, sammen med andre forbundsformænd, haft stor indflydelse på dette.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I den forbindelse skal vi ikke glemme, at KTO i 2002 anbefalede, at de offentligt ansatte skulle stemme for en lønstigning på 0,03 procent.

I stedet for at kæmpe for almisseboliger til de offentligt ansatte burde de indflydelsesrige organisationsformænd kæmpe for ordentlige lønforbedringer for offentligt ansatte, så de også har en reel mulighed for selv at vælge, hvilken bolig de ønsker at bo i, og hvor de ønsker at bo.