Debat

Oprejsning i arbejdsmiljøsag

Lærestykke.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Offentligheden har den seneste tid via pressen kunnet følge udviklingen omkring arbejdsmiljøforholdene på Hadsund Skole - en ny åbenplanskole, der blev taget i brug i 2005. Der har vist sig omfattende indeklimaproblemer vedrørende blandt andet støj og ventilation. På baggrund af Arbejdstilsynets påbud om at få rettet op på en række forhold har kommunen klaget til Arbejdsmiljøklagenævnet, og kommunens advokat er i den forbindelse fremkommet med uhyrlige påstande og trusler mod de ansatte, blandt andet at »nogle få af de ansatte på Hadsund Skole med overlæg har tilsigtet at skabe problemer i relation til arbejdsmiljøet på skolen enten på baggrund af deres personlige og fundamentale modstand i relation til arbejdsmiljøet på skolen og til selve det grundlæggende koncept om den åbne skole eller med henblik på opnåelse af bestemte tiltag, som de pågældende har speciel interesse i«.

Resultatet af disse uhyrlige beskyldninger er selvsagt, at skolens ansatte ikke bare belastes af et fysisk usundt arbejdsmiljø, men også af beskyldninger, mistillid og manglende anerkendelse af de ansattes arbejde med at flytte skolen og samtidig opretholde undervisningen.

Danmarks Lærerforening tager en sådan sag meget alvorligt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ingen skal gå på arbejde og blive syge af dårligt indeklima eller udsættes for unødig støj. Vore medlemmer skal heller ikke udsættes for uberettigede angreb på deres ansættelsesforhold.

Trusler om fyringer og alle beskyldninger er nu af et enigt byråd trukket tilbage. Kommunens advokat skal udarbejde nyt brev i klagesagen renset for beskyldninger mod medarbejderne. Kommunalbestyrelsen har givet lærerne en undskyldning, som kredsen har accepteret.

Hadsund-sagen må være et lærestykke i, hvordan man ikke skal agere i forhold til såvel fysiske som psykiske arbejdsmiljøsager, og samtidig et lærestykke i, at kommunalbestyrelser gør klogt i at interessere sig aktivt for medarbejderes arbejdsforhold i tide.

Det arbejde, der nu forestår på den konkrete skole med at genoprette tilliden og give arbejdsglæden tilbage, kunne have været brugt mere konstruktivt i det forebyggende arbejdsmiljøarbejde.

Foreningen støtter medarbejdere og ledelse i bestræbelserne på, at såvel det fysiske som det psykiske arbejdsmiljø i Hadsund og på alle andre skoler i landet opprioriteres. Der ligger et kæmpe potentiale her.

»Ingen skal gå på arbejde og blive syge af dårligt indeklima eller udsættes for unødig støj«
Powered by Labrador CMS