Debat
0   106

Dokumentation og dialog

Kvalitet.

Evalueringsinstituttet offentliggjorde i sidste uge en rapport om skoleledelse i folkeskolen. Den viser blandt andet, at mange skoleledere savner dialog med forvaltningen og de politiske ledere i kommunen. Skolelederne skal sammen med lærerne sætte ord på, hvordan de fører skolens mål ud i livet. Rapporten viser, at lederne ikke føler sig godt nok rustet til den del af ledelsesopgaven, der handler om at skabe grundlaget for en systematisk dialog om skolens resultater. Det er ikke overraskende læsning.

Kravet om dokumentation af skolens arbejde og resultater er ikke til at komme uden om. Politikere og andre interessenter har et helt legitimt krav på at få indsigt i kvaliteten i undervisningen. Vi har alle en interesse i, at skoler og kommuner har en åben og videnrig dialog om skolens forudsætninger og resultater, men det må sikres, at processen bliver dynamisk og udviklende, så det ikke fører til unødig frustration. I Danmarks Lærerforening har vi udarbejdet et samlet bud på et kvalitetssystem, der kan kvalificere den lokale dialog om rammer og mål for skolen. Kvalitetssystemet er et redskab til lederne i forhold til at komme i en tættere dialog med kommunalbestyrelsen om, hvordan man kan forbedre lærernes mulighed for at skabe god undervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

Tanken bag systemet er, at det er lærerne på den enkelte skole, der i samarbejde med ledelsen tager ansvaret for at konkretisere de målsætninger, der er sat for skolen. Vi skal i dialog om, hvad der sker på skolen, og også vise resultater, men det er vigtigt, at arbejdet med dokumentation sker i et samspil mellem lærerne.

Over 30 kommuner har sammen med de lokale kredse i DLF vist interesse for vores kvalitetssystem, og vi er derfor i disse uger sammen med Lederforeningen rundt i landet for at præsentere ideerne bag systemet.

Vi vil gerne skabe forandringer i folkeskolen, og vi vil gerne tage et medansvar for ændringer, der kan styrke undervisningen. Det forudsætter en reel dialog med de politikere, der har ansvaret for folkeskolen. Danmarks Lærerforenings kvalitetssystem er et rigtig godt bud på, hvordan vi lokalt får en tæt og konstruktiv dialog om skolens målsætninger - du kan finde det på www.dlf.org

»Vi skal i dialog om, hvad der sker på skolen, og også vise resultater, men det er vigtigt, at arbejdet med dokumentation sker i et samspil mellem lærerne«

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ